Katujen kunnossapito

Katujen kunnossapito on ympärivuotista työtä. Me harjaamme, imulakaisemme, pesemme, auraamme ja hiekoitamme katuja, kadunvarsia, kevyenliikenteen väyliä ja piha-alueita pääkaupunkiseudulla 30 vuoden vankalla kokemuksella.

Katujen kunnossapito on tärkeää seuraavista syistä

  • Kadut pysyvät kunnossa ja kestävät pidempiaikaista käyttöä.
  • Ihmisten on helpompi liikkua, kun katu on siivottu, harjattu ja pesty.
  • Tien käyttö on turvallista, kun tien kuntoa seurataan säännöllisesti.
  • Kadun huonosta kunnosta johtuvat vaaratilanteet voidaan ehkäistä.
  • Terveydelle haitallinen katupöly saadaan poistettua pesemällä katuja säännöllisesti.

Katujen kunnossapito keväisin

Keväisin kaduilla on paljon tehtävää ja katujen kunnossapito on tärkeää. Talven aikana kaduille ja piha-alueille kertyy huomattavia määriä sepeliä ja hiekkaa, jotka keväisin poistetaan kaduilta tehokkaalla imulakaisukalustolla. Pesemme kadut, näin joka keväinen katupölyongelma saadaan kuriin. Koska katupölyä on keväisin liikkeellä hyvin runsaasti, yksi pesu ei kuitenkaan riitä. Säännöllinen katujen kunnossapito, kuten ylläpitolakaisut ja -pesut, takaavat katupölyn tehokkaan vähenemisen.

Katupöly ja sen haitat

Katupöly on käytännössä erittäin pienijakoista hiekkaa. Se on haitallista ihmisen terveydelle ja voi aiheuttaa monia oireita, allergiaa ja pahimmillaan jopa hengityselinsairauksia. Talven jäljiltä katupölyongelma on suurimmillaan keväisin, koska kaduilla ja pihoilla on suuria määriä hiekoitushiekkaa. On erittäin tärkeää poistaa kaduilta hiekat ja pestä katuja säännöllisesti, jotta katupölyn määrä saadaan kuriin.

Pidämme katupölyongelmaa vakavana ja haluamme tehdä oman osamme katupölyn minimoimiseksi. Katupölyä mittaavissa tutkimuksissa kalustomme on pärjännyt erittäin hyvin ja panostamme jatkuvasti kaluston kehitykseen sekä osaavaan henkilökuntaan.

Katujen kesäkunnossapito

Kesällä kaduilla on katupölyä. Vaikka tiet, kadut ja pihat voivat näyttää puhtailta, ne eivät ole, koska mm. liikenne synnyttää koko ajan lisää pölyä. Kesäisin katujen kunnossapito säännöllisten pesujen ja huoltojen avulla on olennaista.

Katujen kunnossapito syksyisin

Syksyisin katujen kunnossapito sisältää mm. lehtien poistamisen kaduilta ja kevyenliikenteen väyliltä. Lehtien poiston suoritamme lakaisukoneella, joka imee lehdet säiliöön ja kuljetamme ne suoraan loppusijoituspaikkaan. Jos lehtiä ei poisteta, ne mm. tukkivat helposti sadevesiviemäreitä.

Talvikunnossapito

Katujen kunnossapito on myös talvisin vaativaa ja moninaista hommaa. Talvisiin kunnossapitotöihin kuuluvat lumen auraus, poiskuljetus ja hiekoitus. Pyörökuormaajamme hoitavat lumet pois kaduilta, kevyenliikenteen väyliltä ja piha-alueilta. Katujen kunnossapito sisältää talvisin myös liukkauden torjuntaa ja hiekoitusta, jotka mahdollistavat turvallisen liikkumisen kulkuväylillä.

Katujen kunnossapito talvisin lisää turvallisuutta

Miksi tilata katujen kunnossapito meiltä?

  • Omaamme 30 vuoden kokemuksen ja ammattitaidon alalta.
  • Teemme työt monipuolisella ja tehokkaalla kalustolla.
  • Työmme laatu ja tyytyväiset asiakkaat ovat meille hyvin tärkeitä.
  • Kunnossapitopalvelumme on joustavaa ja nopeaa.

Suoritamme katujen kunnossapitoa mm. kunnille, kaupungeille, rakennusliikkeille ja huoltoyhtiöille.

Katujen kunnossapito - Ota yhteyttä
jarmo.ikonen@lakaisutekniikka.fi
0400 700 080

Ammattitaitoinen ja tehokas katujen kunnossapito laadukkaalla kalustolla!