Ympärivuotista teiden kunnossapitoa
Ota yhteyttä

Katujen ja teiden kunnossapito 

Katujen ja teiden kunnossapito on ympärivuotista työtä. Me harjaamme, imulakaisemme, pesemme, auraamme ja hiekoitamme teitä, katuja, kadunvarsia, kevyenliikenteen väyliä ja piha-alueita pääkaupunkiseudulla 30 vuoden vankalla kokemuksella. Katupölyn torjunta ja sen minimoiminen on myös äärimmäisen tärkeä osa työtämme. 

Miksi teiden ja katujen kunnossapito on tärkeää? 

  • Kadut pysyvät kunnossa ja kestävät pidempiaikaista käyttöä. 
  • Ihmisten on helpompi liikkua, kun katu on siivottu, harjattu ja pesty. 
  • Tien käyttö on turvallista, kun tien kuntoa seurataan säännöllisesti. 
  • Kadun huonosta kunnosta johtuvat vaaratilanteet voidaan ehkäistä. 
  • Terveydelle haitallinen katupöly saadaan poistettua pesemällä katuja säännöllisesti. 

Katujen kunnossapito keväällä ja kesällä 

Talven aikana kaduille ja piha-alueille kertyy huomattavia määriä sepeliä ja hiekkaa, jotka keväisin poistetaan kaduilta imulakaisukalustolla. Koska katupölyä on keväisin runsaasti, yksi pesukerta ei riitä. Säännöllinen katujen kunnossapito, kuten ylläpitolakaisut ja -pesut, takaavat katupölyn tehokkaan vähenemisen. 

Myös kesällä kaduilla on katupölyä. Vaikka tiet, kadut ja pihat voivat näyttää puhtailta, ne eivät sitä ole, sillä muun muassa liikenne synnyttää koko ajan lisää pölyä. Kesäaikaan on tärkeää, että teiden kunnossapito, kuten pesut ja huollot, tehdään säännöllisesti. 

Teiden kunnossapito syksyllä ja talvella 

Syksyisin teiden kunnossapito sisältää muun muassa lehtien poistamisen kaduilta ja kevyenliikenteen väyliltä. Lehdet imetään lakaisukoneella ja kuljetetaan loppusijoituspaikkaan. Jos lehtiä ei poisteta, ne voivat tukkia helposti sadevesiviemäreitä. 

Talvisin teiden kunnossapito pitää sisällään lumitöitä ja liukkauden torjuntaa. Me auraamme kadut, pyörätiet ja piha-alueet lumesta ja kuljetamme lumen pois, jos asiakas niin haluaa. Pöyräkuormaajakalustolla hiekoitamme kadut ja kävelytiet, jotta liikkuminen on turvallista talven ympäri. 

Miksi tilata katujen kunnossapito meiltä? 

  • Meillä on 30 vuoden kokemus ja ammattitaita alalta. 
  • Teemme työt monipuolisella ja tehokkaalla kalustolla. 
  • Työmme laatu ja tyytyväiset asiakkaat ovat meille hyvin tärkeitä. 
  • Kunnossapitopalvelumme on joustavaa ja nopeaa. 
  • Suoritamme katujen kunnossapitoa mm. kunnille, kaupungeille, rakennusliikkeille ja huoltoyhtiöille. 

Katupölyn haitat 

Katupöly on käytännössä erittäin pienijakoista hiekkaa. Se on haitallista ihmisen terveydelle ja voi aiheuttaa monia oireita, allergiaa ja pahimmillaan jopa hengityselinsairauksia. Talven jäljiltä katupölyongelma on suurimmillaan, koska kaduilla ja pihoilla on hiekoitushiekkaa.  

On erittäin tärkeää poistaa kaduilta hiekat ja pestä katuja säännöllisesti, jotta katupölyn määrä saadaan kuriin. On tutkittu, että teiden kunnossapito pesevillä imulakaisuautoilla takaa parhaan lopputuloksen, kun halutaan poistaa katupöly ja estää sen leviäminen ympäristöön. 

Pidämme katupölyongelmaa vakavana ja haluamme tehdä oman osamme katupölyn minimoimiseksi. Katupölyä mittaavissa tutkimuksissa kalustomme on pärjännyt erittäin hyvin ja panostamme jatkuvasti kaluston kehitykseen sekä osaavaan henkilökuntaan.  

Teiden kunnossapito – rakennustyömaat ja liikenneonnettomuudet  

Ympärivuotisten normaalien teiden kunnossapitoon liittyvien töiden lisäksi teemme myös muita katujen puhdistushommia. Poistamme esimerkiksi rakennustyömailta ja sen lähettyviltä sinne kertyneet irtomaa-ainekset. Ne saattavat olla haitallisia työkoneille ja ohikulkeville autoille, joten niiden poistamisesta kannattaa huolehtia.  

Liikennevahingon sattuessa poistamme kadulta lasinsirut ja muut pienet palaset sekä pesemme pois öljy- ja polttoainelammikot.  

Ota yhteyttä ja kysy lisää! 

jarmo.ikonen@lakaisutekniikka.fi
0400 700 080

Lakaisutekniikka INFRA Oy

Postiosoite:
PL 14
00501 Helsinki

Y-tunnus: 0590950-4

Tarjoamme EPT Ikonen Oy:n kautta myös puhdistus- ja huoltopalveluita pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää www.eptikonen.fi

Ota yhteyttä

jarmo.ikonen@lakaisutekniikka.fi
0400 700 080

whatsapp

Yhteydenottolomake

Käyntiosoite

Myrttitie 3
01300 Vantaa

Henkilökunnan extranet

 

Infra logo Puhtaamman ilman puolesta logo   Luotettava kumppani logo Rala logo

Copyright © 2024 Lakaisutekniikka Infra Oy
Soita 0400 700 080